Huisregels van de Heidewachter

Voor de hygiëne is het verplicht dat iedere bezoeker een hoeslaken, kussensloop EN slaapzak of dekbed gebruikt. Neem deze mee van huis of huur het bij ons. Op deze manier houden we de matrassen en kussens schoon voor de volgende bezoeker. Matrassen en kussens mogen uitsluitend op de bedden gebruikt worden.

Je bent te gast in het natuurgebied ‘de Veluwe’. Speel niet met vuur. Roken in het bos is zeer gevaarlijk door regelmatig voorkomende droogte. Maak op het terras gebruik van een asbak.

Kampvuur en vuurkorven zijn niet toegestaan vanwege brandgevaar.

Houd het terrein en de omgeving netjes en doe het afval in de daarvoor bestemde prullenbakken.

Het terrein heeft meerdere gebruikers. De Gaai, de Gander, Het Huis en de extra kamers. Respect voor elkaars ruimte is belangrijk.

Houd met de planning van de avondspelen en wandeling er rekening mee dat na 23.00 uur het buiten stil moet zijn. Geluid draagt in het bijzonder ’s avonds en ‘s nachts heel ver.

Om overlast voor anderen te voorkomen, kun je na 23.00 uur niet meer gebruik maken van de zitruimte buiten.

De Heidewachter en de omgeving is niet geschikt voor een discotheek. Grote of professionele geluidsinstallaties kun je thuis laten. Wij willen buiten geen muziekinstallatie. Muziekinstrumenten die elektronisch versterkt moeten worden of drumstellen zijn ook niet gewenst.

Het ontvangen van extra bezoekers is geen vanzelfsprekendheid. Je reserveert tenslotte voor de groep. Overleg met ons als je extra bezoekers wilt ontvangen.

De tafeltennistafels zijn er voor om als tafeltennistafel te gebruiken, niet om op te slaan. Hetzelfde geldt voor het volleybalnet: het is te gebruiken voor volleybal en niet als hangmat.

Gebruik voor recreatie de woonkamer en vooral de buitenruimte. Slaapkamers zijn geen recreatieverblijven.

Plak geen posters en naambordjes op deuren en muren. Het beschadigt de verf. Op de deuren zijn strips bevestigd om de namen aan te plakken.

Het systeemplafond kan niet gebruikt wordt om versiering aan te hangen, laat de plafondplaten liggen.

Frituren, gourmet, steengrill etc. kan maar zeer beperkt bij ons vanwege het stroomgebruik en brandalarm. Altijd overleggen, er is eventueel een verdeelset voor de krachtstroom beschikbaar.

Opladen van electrische fietsen in overleg, opladen van auto’s kan niet

Parkeren links (zuid) van de zandweg, zie de luchtfoto)